Acteurstrainer
141
page-template-default,page,page-id-141,bridge-core-1.0.7,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.2.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Acteurstrainer

Ik ben altijd nieuwsgierig naar het gedrag van de acteur. Het mooie aan de techniek is dat het je aanzet tot eerlijk acteren. Tot actief , menselijk gedrag; sensitief zonder sentimentaliteit. Dit raakt het publiek op een wezenlijk niveau. Ik ben gecertificeerd trainer in de “Meisner Approach to Acting”. Mijn opleiding volgde ik aan het “True Acting Institute” in Portland.

Visie: Artistiek

 

Mijn doel is om je een eenvoudige acteertechniek te leren die je sterkt  om eerlijk te acteren. Ik vraag om nieuwsgierig te zijn naar je tegenspeler. Ik moedig je aan om persoonlijk te zijn en risico te nemen in je acteren. Verbeelding en fantasie zijn leidend.

Visie: Ontwikkeling

 

Als acteur ben je je eigen instrument. Daarom gaat het in de trainingen steeds om het vertalen van de aangeboden techniek naar je eigen persoonlijkheid als mens en acteur. Niemand is ten slotte hetzelfde. In alle trainingen, lessen of masterclasses ligt mijn focus op de persoonlijke ontwikkeling van elke individuele acteur.

Aanbod

Meisner Acteertechniek
Introductie

Masterclass

 

Met simpele tools bouw je een fundament om levendig en geloofwaardig te acteren. Je richt je aandacht op je tegenspeler en je reageert direct op de ander.  Als je dit volledig doet begin je waarachtig  op je tegenspeler te reageren. Dit is precies wat je wilt; een eerlijke en persoonlijke respons op je tegenspeler geven. Terwijl je dit doet ontstaan gevoelens vrijelijk, als bijeffect.

 

 

 

 

 

 

Meisner Acteertechniek
Vervolg

Masterclass

 

Je verfijnt je vaardigheid om in het moment te acteren. Maar nu krijgen de improvisaties toevoegingen. De methode bouwt verder. Nu werken we ook met relaties en fictieve situaties. We gaan aan de slag met de oefening huiselijke situaties. Er heeft zich iets afgespeeld tussen de beide spelers dat van belang is. De uitdaging is om niet het verhaal maar om van moment naar moment te spelen.

 

Meisner Acteertechniek
Scènestudie

Masterclass

 

Twee dagen lang kneedt je een scène tot de tekst van jou is;  je hebt de tekst “getackeld”. Je traint geloofwaardig acteren door vanuit je tegenspeler te werken. Je bent gericht op wat er bij die ander gebeurt want dat is je brandstof. Als twee spelers contact hebben ervaart het publiek ervaart dat het getuige is van een levend gebeuren, dat hier en nu ontstaat. Met eenvoudige tools leer je de tekst  te parafraseren en te personaliseren ; om hem eigen te maken.

 

 

Meisner Acteertechniek
Karakteropbouw

Masterclass

 

Met karakteropbouw spreek je delen van je eigen persoonlijkheid aan die normaal gesproken zwijgen. Hoe speel je een karakter dat totaal anders is dan jijzelf bent. En hoe ben je dan toch geloofwaardig? In deze weekendworkshop leer je een karakter op te bouwen, te beginnen met fysiek beperkingen en aandoeningen. Hoe pak je dit als acteur aan en hoe zet je dat door in je spel.

“Wat jij doet komt niet door jou; het komt door wat je tegenspeler jou laat doen.”

“Speel de momenten, niet het verhaal.”

“Reageer op de impuls, spreek op de cue.”

“Karakterwerk is de kroon op je acteren.”