De Vliegende Gek
1399
page-template-default,page,page-id-1399,bridge-core-1.0.7,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.2.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

De Vliegende Gek

DE VLIEGENDE GEK is de tweede in de reeks BUZZ-producties, waarin Unieke Zaken met een tot theater omgebouwde vrachtwagen langs de basisscholen in Noord-Holland reist. DE VLIEGENDE GEK verbeeldt de legendarische reis van waaghals Charles Lindbergh. In een hoog tempo, de herkenbare beeldende speelstijl en een verrassend decor bewerkt Unieke Zaken deze eerste solovlucht over de Atlantische Oceaan tot een intiem en spannend theateravontuur.

 

Het is 20 mei 1927, acht minuten voor acht in de ochtend. Charles Lindbergh start de motor van zijn vliegtuig. Honderden mensen staan in New York klaar om het wonder te aanschouwen. Op de vraag of hij ook een parachute aan boord zal hebben antwoordt Lindbergh: “Is me te zwaar. Alles wat ik niet nodig heb, laat ik thuis.” Gewapend met een boterham met pindakaas, een fles water en duizenden liters benzine begint hij aan een van de grootste avonturen uit de geschiedenis: de eenzame vlucht over de Atlantische Oceaan van New York naar Parijs.

 

Naar de website van Unieke Zaken