Acteur
53
page-template-default,page,page-id-53,bridge-core-1.0.7,ajax_fade,page_not_loaded,,no_animation_on_touch,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.2.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Acteur

Van 1984 tot 1988 doorloopt Herman de Toneelschool Amsterdam (ATKA). Hierna acteert hij bij grote en kleine gezelschappen, vrije producties, locatievoorstellingen, en wat nog meer op zijn pad komt. Hij is verbonden aan Stichting Strooker, de groep rond Shireen Strooker na de opheffing van het Werkteater. In 1991 ontvangt Herman de Arlecchino nominatie (Beste ondersteunende rol) voor zijn rol als Billy Benning in One flew over the cuckoo’s nest. Van 1996 tot 2007 speelt hij bij het Utrechtse gezelschap De Paardenkathedraal waar hij glansrollen speelt In grote stukken als Midsummernightsdream (NRC Publieksprijs 2002).

Foto Gallerij
Meisner leren acteren acteurstrainingen acteeropleiding amsterdam herman bolten
Overspel
        Hertog IJs commercial
CV Toneel
2013 - Scrooge

acteren leren amsterdam masterclasses meisner acteermethodesAuteur: Charles Dickens.
Gezelschap: Stadsschouwburg Haarlem
Regie: Ira Judkovskaja

Scrooge is Peter de Jong , bekend als Mini van Mini en Maxi, Joost Prinsen als Marley, Herman Bolten als klerk en Elsje de Wijn als zijn vrouw. Regisseur Ira Judkovskaja zet de vriendschap tussen Marley en Scrooge centraal. Hoe verandert een mens wanneer zijn beste vriend overlijdt? Een voorstelling met veel kunstsneeuw; feel good’ theater.

2012 - VIVO

VIVOAuteur: Wiske Sterringa.
Gezelschap: Fluxus
Regie: Bruun Kuijt

Stel je voor: er zijn geen auto’s. Geen mobiele telefoons, geen i-Pods of -Pads. Bij één buurman hebben ze televisie. Niemand heeft het breed. In die wereld speelt de voorstelling VIVO zich af. De wereld van het Ranja-jongetje, het Michelin-mannetje, Flipje van de Betuwe.

2012 - Ons kent ons de Revue

Ons kent ons, de revueAuteur: Berry Holtslag
Gezelschap: Ons kent Ons
Regie: Berry Holtslag

De makers van Ons kent ons, bekend van Man Bijt Hond, staan  in de theaters! De personages van Ons kent Ons in een avondvullende revue, met een lach en een traan. Uiteraard met de bekende karakters Dooie en Coby, het Bankstel, Tipsy, de inburgeringscursus. Kortom een warme revue met humor als de verbindende factor.

2010 - Om acht uur bij de ark

Om 8 uur bij de arkAuteur; Ulrich H

Gezelschap; Het laagland

Regie; Inez Derksen

Een voorstelling over drie ruziënde pinguïns die graag in een lied uitbarsten. Ze vervelen zich in een eindeloze sneeuwvlakte, en vooral maken ze ruzie. Over wie naar vis stinkt en het bestaan van God. Dan komt er een duif langs met een boodschap. God heeft er genoeg van dat mensen en dieren steeds weer ruzie maken en wil de hele wereld helemaal schoonspoelen en opnieuw beginnen. Van elke diersoort mogen er maar twee mee op de ark van Noach. Wat nu…?

2009 - Maria Stuart

Maria Stuart Meisner leren acteren acteurstrainingen acteeropleiding amsterdam herman boltenAuteur: F. Schiller
Gezelschap: Linz Culturhauptstadt
Regie: Aïda Karic

De jonge Kroatische regisseuse Aida Karic maakt Maria Stuart van Schiller. Religieconflicten, machtsconflicten en nieuwe vormen van terrorisme die bepalend zijn in onze huidige wereld vormen de bron van deze bewerking. Een frisse moderne bewerking. Uitgevoerd door 7 nederlandse acteurs  in Linz, Oostenrijk. In het kader van Linz; Kulturhaupstad Europa 2009.

2008 - Olie B. Bommel
Hoorspel

Hoorspel

2008 - Gijsbrecht

Foto, Gijsbrecht in gevecht

Auteur: Joost van Vondel
Gezelschap: Unieke Zaken
Regie: Martin Hofstra

. . . Puur genieten van gastacteur Herman Bolten

Met ’Gijsbrecht van Amstel’ levert Unieke Zaken een van de beste voorstellingen af die de groep de laatste jaren maakte. Grappig, ironisch, vindingrijk, creatief en vreselijk leuk om naar te kijken.

En dan betreedt Gijsbrecht zelf (puur genieten van gastacteur Herman Bolten) het podium. Elke zesjarige zal vermoedelijk voor de rest van zijn leven de Gijsbrecht nooit meer vergeten.

Sonja de Jong

2008 - De Dansgigant

De DansgigantAuteur: Don Duyns
Gezelschap: Parels voor zwijnen / Paardenkathedraal
Regie: Paula Bangels

Deze locatie voorstelling staat in dansscholen in Alkmaar, Schagen, en Hoorn tijdens festival Karavaan en over het IJ festival in Amsterdam.

2008 - Reprise Kreutzersonate

meisner acteertechniek leren acteren acteertraining herman bolten verbeelding amsterdamAuteur: L.Tolstoi
Gezelschap: Herman Bolten
Regie: Kasper Kaptein

Anton nodigt al zijn kennissen uit voor een feestelijke avond, zijn vrouw Lisa zal samen met een violist de beroemde Kreutzersonate van Beethoven spelen. Twee dagen na deze uitvoering vermoordt Anton zijn vrouw op brute wijze.

Kreutzersonate is erotisch spel van woord en klank” (NRC Handelsblad)

Realistisch muzikaal spel in ‘Kreutzersonate’

Bolten is heel natuurlijk, puur klasse.

 

Kreutzersonate. . .De kracht van ‘Kreutzersonate’ ligt in zijn eenvoud en slimme mix van tekst en muziek.

In de slotscène biecht Bolten fluisterend naast een viool zijn moord op. Bolten laat zijn spel en teksten rustig ademen. Deze voorstelling staat zowel in theaters als op Festival Oeral en Karavaan, ook zal het op Festival Reuring staan.

2007 - Reprise Midsummernightsdream

Msnd (4)Auteur: William Shakespeare
Gezelschap: De Paardenkathedraal
Regie: Dirk Tanghe

Herman Bolten moet een theaterprijs krijgen voor zijn Spoel en ezel. Nog nooit een acteur zo naakt en kwetsbaar gezien en zo eenzaam. – Moose – (WS, gezien 02/02/02)

 

Bolten als de arme Spoel  maakt  de gekte waarin een verliefde kan vervallen aangrijpend voelbaar. Als een idioot strompelt de acteur balkend in zijn onderbroek over het toneel.  Marian Buijs – De Volkskrant

 

lessen voor acteurs acteren meisner acteertechniek herman bolten acteurstraining

Onvergetelijk is de rol van Herman Bolten als ijdele acteur en later ezel in onderbroek en huizenhoge zwarte laarzen. Maartje den Breejen – Parool

 

Krijgt Spoel de Wever  een ezelskop op als hij is betoverd? Niks daarvan, vingers langs zijn hoofd bij wijze van oren, laarzen met plateauzolen als hoeven, en klaar is Herman Bolten. Peter Liefhebber- De Telegraaf

2007 - 4 Mannen

meisner acteertechniek leren acteren herman bolten acteertraining amsterdamAuteur: Maike Meier
Gezelschap: De Paardenkathedraal
Regie: Paula Bangels

Vier mannen staan op het punt om vader te worden. Terwijl de vrouwenbuiken zwellen en de hormonen er op los gieren klampen de mannen zich aan elkaar vast. Ze zweren dat ze goede vaders zullen worden. Vier vaders worden geboren. Her grote huilen gaat beginnen.

2007 - De Kleine Kapitein

De Kleien kapitein Meisner leren acteren acteurstrainingen acteeropleiding amsterdam herman boltenAuteur: Paul Biegel
Gezelschap: Topp
Regie: Bruun Kuijt

Meerdere malen het verhaal De kleine Kapitein aan mijn zoon voorgelezen, nu mag ik het spelen!

De pers; 

Daar is Acteur Herman Bolten en die heeft niet alleen aan flodderende zeil aan zijn broek hangen maar ook een dolkomische lach.    Annete Embrechts – De Volkskrant

2006 - Paris Texas

IMG_20150405_0008Auteur: Sam Shephard
Gezelschap: De Paardenkathedraal
Regie: Paula Bangels

meisner acteertechniek herman bolten acteertrainingen amsterdam

Paris Texas is het verhaal van een man en een vrouw en hun overweldigende liefde. Een liefde die zo root is dat ze er beide aan kapot gaan. Deze theaterversie van de beroemde  roadmovie van Wim Wenders met muziek van Ry Cooder, is gebaseerd op het script van Sam Shephard.

 

Travis lijdt lijdt aan geheugenverlies en is vier jaar zoek geweest als hij door zijn broer in huis wordt genomen. Als hij probeert de zaken weer op een rijtje te krijgen, begrijpt hij wat er is gebeurd tussen hem en zijn echtgenote Jane en zijn zoon Hunter.

2005 - Kreutzersonate

Meisner acteertechniek leren acteren herman bolten acteurstraining verbeelding fantasie

Auteur: Leo Tolstoi
Gezelschap: Herman Bolten
Regie: Kasper Kaptein

Kreutzersonate speelde op Festival Karavaan, Reuring Festival en Oerol.

2006 - Niemandsverdriet

Meisner acteertechniek leren acteren acteurstraining herman bolten Auteur: Peer Wittenbols
Gezelschap: Tg. Oostpool
Regie: Rob Ligthert

De naam van een stuk West-Vlaamse klei in 1917. De naam op een graf. Of de naam van het witte bloempje dat erop groeit. Wie of wat is Niemandsverdriet?Huisschrijver Peer Wittenbols grijpt met Rob Ligthert, terug op de Grote Oorlog van 1914-1918 om drie dolende zielen, allen zwaargewond, bijeen te brengen in een lazaret.

2005 - The Odd Couple

The Odd Couple Meisner acteertechniek herman bolten acteren acteertraining amsterdamAuteur: N.Simon
Gezelschap: Joop van de Ende Theaterprodukties
Regie: Bruun Kuijt

Neil Simon, the King of Comedy.

Felix Ungar is zo geschokt als zijn vrouw wil scheiden dat hij zelfmoord wil plegen. Toen hij in een hotel het raam wilde openen om er uit te springen verrekt hij zijn rug; zegt hij. Felix vraagt aan Oscar, een goede vriend om tijdelijk bij hem in te trekken. Binnen een dag wordt Oscar al knettergek van Felix. Wanhopig probeert Oscar om Felix te laten berusten in zijn scheiding. Hij maakt een afspraak met de twee Britse zusjes wat eindigt in een fiasco. Uiteindelijk komt het tot een explosie tussen de twee vrienden en verlaat Felix het pand. Na een tijdje krijgt Oscar spijt en samen met vrienden gaan ze op zoek naar de inmiddels onvindbare Felix. Uiteindelijk blijkt dat Felix is ingetrokken bij de zusjes Pidgeon. Oscar en Felix verontschuldigen zich tegen elkaar. Ze sluiten weer vriendschap en besluiten nooit meer samen te gaan wonen.

2004 - Ollie 's Reis

meisner acteertechniek leren acteren acteertraining herman bolten acteren leren verbeelding Auteur: Rudyard Kipling

Gezelschap: Stichting Concertgebouw

Muziek: Slagwerkgroep Vertigo

Verteller: Herman Bolten

Regie: Anthonie Heidweiler

Dit concert voor kinderen is gebaseerd op een verhaal van Rudyard Kipling (Junglebook). Met muziek van Chick Corea tot Händel.

 . . .Wat weten krokodillen eigenlijk? Ollie een klein en heel nieuwsgierig olifantje wil antwoord op deze vraag en trekt de wijde wereld in.

2004 - L’histoire du soldat

meisner acteertechniek leren acteren norman perry acteertraining amsterdam herman bolten verbeeldingAuteur: Ramuz
Gezelschap: Nederlands Philharmonisch Orkest

Muziek: Igor Stravinsky

Regie: Anthonie HeidweilerL'Histore du Soldat

… Spektakel bij aantreden van eerste violist Gordan Nicolic.

… de voornaamste troef  is de tussenkomst van “kinetic painter” Norman Perry”

Histoire du Soldat is een parabel over een soldaat die zijn viool ruilt met de duivel voor een boek dat de toekomst van de economie kan voorspellen. Het stuk heeft vier rollen: de Verteller, de Soldaat, de Prinses en de Duivel. De Verteller, een idee ontleend aan Luigi Prandello, is het hoofdkarakter van het stuk; hij vertelt de tekst ritmisch in dichtvorm; hij is zowel uitlegger voor de karakters als commentator voor het publiek. De verschillende delen voor de Soldaat en de Duivel worden in deze versie door acteurs gespeeld.

2004 - De Revisor

lessen voor acteurs meisner acteerrtechniek herman bolten leren acteren verbeelding belevenAuteur: Nicolai Gogol
Gezelschap: De Paardenkathedraal
Regie: Dirk Tanghe

Meisner leren acteren acteurstrainingen acteeropleiding amsterdam herman bolten

Een wervelende en hilarische komedie van dé schrijver van de Russische ziel. Een bizarre optocht van meesterlijk geschetste personages die ondanks hun opgeblazen ego’s kleinzielig opportunisme en nietsontziende overlevingsdrang weten te ontroeren. Sinds 1836 een van de meest gespeelde en geliefde komedies.

meisner acteertechniek leren acteren herman bolten acteertraining amsterdam

De Pers

 . . . Iemand als Herman Bolten die in een knullig mantelpakje met zijn kale kop de burgemeestersvrouw speelt, doet dat formidabel. Subtiel laat hij zien hoe de vrouw in de ban raakt van deze bedrieglijke verleider.  -Marian Buijs, De Volkskrant-

2002 - Night and day

meisner acteertechniek leren acteren herman bolten acteertraining amsterdamAuteur: Lars Noren
Gezelschap: De Paardenkathedraal
Regie: Dirk Tanghe

Meisner leren acteren acteurstrainingen acteeropleiding amsterdam herman boltenEen dag uit het leven van David, zijn vader zijn moeder en broer. Vier mensen ingeklemd tussen liefde en haat, hoop en teleurstelling.

De zestiende verjaardag van David. De dag dat zijn vader in zijn glazen kooi weer begint te drinken. De dag dat zijn moeder hem naar zee wil sturen. De dag dat zijn broer hem verraadt.

leren acteren acteursopleiding meisner training acteren herman boltenDe Pers

. . . Herman Bolten weet aan zijn personage een tragische diepgang te geven. Het is komisch hoe hij de flessen weet te verstoppen. Tanghe stuurt de toeschouwer van afkeer naar compassie.

Bolten en Stroet zijn eminent in deze rollen. Zij maken van Night and Day veel meer dan een huwelijksdrama. Zij laten de ontwrichtende krachten zien van tegenstrijdige gevoelens.

Kester Freriks – NRC Handelsblad

 

Dirk Tanghe Meisner leren acteren acteurstrainingen acteeropleiding amsterdam herman bolten

Notes van regisseur Dirk Tanghe 

. . . Het stuk wordt onbeschoft gespeeld en is onbeschoft geregisseerd

. . . maar het is ook onbeschoft geschreven.

. . . Het kan gewoon fantastisch worden. Ik ben helemaal kapot van het stuk. Maar hoe spelen we het stuk?

. . . Hoe maken we uit die woorden van Lars Noren levende mensen. Vol hartstocht, ruzie, conflicten. Het is eigenlijk een voyeurstuk. Eigenlijk moet dit stuk niet worden gespeeld. Het moet worden gezijnd. Ik ben diep onder de indruk van mijn spelers.

. . . Mijn spelers moeten NIET TEVEEL INLEVEN  (maar ze kunnen niet meer anders). Ze moeten er ZIJN, ze moeten hun personages ZIJN.

. . .  ernst is dodelijk.

2002 - Kreutzersonate

Kreutzersonate Herman BoltenAuteur: Leo Tolstoi Muziek:

Ludwig van Beethoven

Gezelschap: Merkxs en Dansers
Regie: Wies Merkxs

In deze eerste versie werd dit spannend moordverhaal uitgevoerd door Herman en een danseres.

2001 - Midsummernightsdream

meisner acteertechniek leren acteren herman bolten acteertraining amsterdam MSND2

Auteur: William Shakespeare

Gezelschap: De Paardenkathedraal

Regie: Dirk Tanghe

Na lovende kritieken werd de voorstellingen opgenomen in de serie topstukken. Bovendien kreeg de voorstelling de NRC Publieksprijs.

2001 - Kaarsrecht viervooruit

meisner acteertechniek leren acteren herman bolten acteertraining amsterdamAuteur: Don Duyns
Gezelschap: De Paardenkathedraal
Regie: Dirk Tanghe

kaarsrecht vier vooruit

Lintdans, u kent het van de Olympische Spelen. Die vederlicht wapperende linten aan een stokje. Als we dit aanschouwen vragen we ons onwillekeurig af; is dit topsport of kunst?

Maria Peskov (1964 Minsk) en Dimitri Lazarew (1959 Gdansk) zijn niet alleen levenspartners maar ook hét succesduo van deze unieke discipline. Inmiddels wonen zij al jaren in Beverwijk. Nu treft u hen op de Parade, op de toppen van hun kunnen.

2000 - Vossenjacht

meisner acteertechniek leren acteren herman bolten acteertraining amsterdam

Auteur: Hugo Claus
Gezelschap: De Paardenkathedraal
Regie: Mark Rietman

 

meisner acteertechniek leren acteren herman bolten acteertraining amsterdam

 .  . . de diabolische inborst van Volpone wordt vol overgave gespeeld door Herman Bolten.  – Parool –

. . . de halfnaakte Bolten is een dansend duiveltje, met een bek vol zilver en een broek vol goud.  – Volkskrant –

. . . Herman Bolten is even levenslustig als lichtzinnig. Daarin ontroert hij ook. – Trouw-

. . . Bolten combineert scherp acteren met een losheid en pakt als Volpone onbekommert uit.   – Telgraaf –

 

 

 

2000 - Hardstikke Tjechov

meisner acteertechniek leren acteren herman bolten acteertraining amsterdamAuteur: Anton Tjechov
Gezelschap: De Paardenkathedraal
Regie: Paula Bangels

2000 - Ronde 2

meisner acteertechniek leren acteren amsterdam herman bolten acteertraining fantasie verbeeldingAuteur: Eric Bentley
Gezelschap: De Paardenkathedraal
Regie: Paula Bangels

Amerika jaren zeventig van de vorige eeuw, de aidsepidemie is nog ver weg. De mannenversie van Reigen van Arthur Schnitzler.

1999 - Burgermansbruiloft

meisner acteertechniek leren acteren herman bolten acteertraining verbeelding fantasieAuteur: Bertold Brecht
Gezelschap: De Paardenkathedraal
Regie: Dirk Tanghe

Meisner leren acteren acteurstrainingen acteeropleiding amsterdam herman bolten

1999 - Reidans

Meisner acteertechniek herman bolten Leren acteren Acteerttraining VerbeeldingAuteur: Arthur Schitzler
Gezelschap: Theaterschool Afstudeervoorstelling Regie
Regie: Victoria Meirik

1998 - Tartuffe

meisner acteertechniek leren acteren acteertraining herman bolten amsterdam verbeeldingAuteur: J.B.P. Moliere
Gezelschap: De Paardenkathedraal
Regie: Dirk Tanghe

1997 - Sneeuwstorm

meisner acteertechniek herman bolten leren acteren acteertrainingen masterclasses verbeelding amsterdamAuteur: Veronika Hazelhof
Gezelschap: De Paardenkathedraal
Regie: Jan Eric Hulsman

1996 - Glass menagerie

meisner acteertechniek leren acteren herman bolten acteertraining amsterdam The Glass menagerieAuteur: Tennessee Williams
Gezelschap: De Paardenkathedraal
Regie: Dirk Tanghe

1996 - Dunschillertjesgeluk

Auteur: Leonoor Pauw
Gezelschap: De Paardenkathedraal
Regie: Leonoor Pauw

1996 - Zelfmoord van de meisjes

meisner acteertechniek leren acteren verbeelding herman bolten acteertraining amsterdamAuteur: Jeffrey Eugenides
Gezelschap: Bas Zuyderland
Regie: Bas Zuyderland

1995 - Diner parlant

meisner acteertechniek herman acteren masterclass verbeelding leren workshop opleingAuteur: St. Sofa
Gezelschap: St. Sofa
Regie: St. Sofa

Voorstelling in Klein Bellevue (Amsterdam) uitgevoerd. De gasten nuttigen een diner, per gang  wisselen zij van tafel. Zij zijn telkens getuige van gesprekken tussen acteurs, van geheime affaires tot zakengesprekken.

1994 - True west

meisner acteertechniek leren acteren herman bolten acteertraining amsterdam Het ware westenAuteur: Sam Shephard
Gezelschap: Provadya Produktie
Regie: Shireen Strooker

1993 - Biesheuvel

meisner acteertechniek herman bolten verbeelding leren acteren acteertrainingAuteur: Maarten Biesheuvel
Gezelschap: Stichting Strooker
Regie: Shireen Strooker

1993 - Notarissen

notarisAuteur: Ensemble
Gezelschap: Stichting Strooker
Regie: Shireen Strooker

Voorstelling gemaakt in opdracht van de Koninklijk Notariële Beroepsorganisatie

1993 - Othello

Auteur: W. Shakespeare
Gezelschap: Muz Theater
Regie: Allen Zipson

1992 - Tea and sympathy

meisner acteertechniek herman bolten verbeelding leren acteren masterclass acteren fantasieAuteur: Robert Anderson
Gezelschap: Ro Theater
Regie: Margrit Vrenegoor

1991 - Het Koekoeksnest

leren acteren acteursopleiding meisner training acteren herman boltenAuteur: Dale Wasserman
Gezelschap: Stalles Theaterprodukties
Regie: Margrit Vrenegoor

Herman is genomineerd voor de Arlecchino, de beste bijdragende rol. Dit voor de rol van Billy Benning.

1990 - Zeven deuren

meisner acteertechniek beleven verbeelding leren acteren masterclass herman boltenAuteur: Botho Strauss
Gezelschap: Wolfsmond
Regie: Ramon Gieling

1990 - Bouvard en Pecuchet

Bouvard en Pecuchet Meisner leren acteren acteurstrainingen acteeropleiding amsterdam herman boltenAuteur: Gustave Flaubert
Gezelschap: Stichting Strooker
Regie: Shireen Strooker

meisner acteertechniek herman Bolten leren acteren verbeelding acteertrainingen

1989 - Alexander

Meiner Acteertechniek herman bolten leren acteren masterclass verbeelding acteertraining fantasieAuteur: Racine
Gezelschap: De Trust
Regie: Rik Launsbach

1988 - Niemandsland

meisner acteertechniek leren acteren herman bolten acteertraining amsterdamAuteur: Ensemble
Gezelschap: Bolten en Reinier
Regie: Peter Faber

1988 - Straat

roadAuteur: Jim Cartwright
Gezelschap: Theaterschool Afstudeerproductie
Regie: Lodewijk de Boer

Het stuk portretteert mensen, de gewone man in het Thatcher tijdperk. Werkeloosheid en wanhoop, maar bovenal overlevingsdrift en humor

1988 - Edmund

leren acteren acteertrainingen verbeelding herman bolten leren acteren fantasieAuteur: David Mamet
Gezelschap: De Voorziening
Regie: Pol de Hert

CV Film & TV

2016 – Moordvrouw

 

2016 – GTST

 

2016 – De Held

 

2016 – Overspel

 

2009 – Slot marsepeinstein

 

2009 – De co-assistent

 

2007 – Keyzer en de Boer

 

2005 – Commercial, UPC

 

2005 – Teleplay, Escort

 

2003 – Duya en Desie

 

2003 – Russen

 

2002 – Commercial Hertog

 

2000 – Luifel en Luifel

 

2000 – Quidam Quidam

 

2000 – Hertenkamp

 

2000 – Baantjer

 

1996 – Baantjer

 

1996 – Samsam

 

1995 – Help!

 

1995 – Zaterdagavondcafe

 

1995 – Bureau Kruislaan

 

1994 – Commercial, Baan 5

 

1994 – Coverstory

 

1994 – 1 for you

 

1993 – Bouvard en Pecuchet

 

1992 – Wat ben je stil

 

1992 – Illussies